cover van 'David Downie | A  taste of Paris'

A taste of Paris

a history of the Parisian love affair for food 

In zijn kenmerkende geestige en informatieve stijl begint David Downie aan een zoektocht om te ontdekken "Wat, in de geschiedenis van Parijs, heeft deze stad tot een paradijs voor fijnproevers gemaakt?" Lang voordat Marie Antoinette zei: "Laat ze taart eten!" (eigenlijk was het brioche), de Romeinen in Parijs foie gras verslonden en levende de oesters kwamen vanuit de Atlantische Oceaan binnenstormen; een middeleeuws kookboek beschrijft een 32-delige maaltijd met hazenstoofpot, palingsoep en honingwijn; tijdens het laatste grote banket in Versailles een jaar voor de revolutie genoot de fijnproever Lodewijk XVI van tweeŽndertig hoofdgerechten en zestien desserts; maar in 1812 trakteerde Grimod de la ReyniŤre, de vader van de Franse gastronomie, de gasten met tweeŽnvijftig gangen, vijftien wijnen, drie soorten koffie en zeventien likeuren. Downie volgt de contouren van de geschiedenis en de geografie van de stad en neemt lezers mee op een gastronomische wandeltocht met insiders door Parijs en omgeving hij onthult de locaties van Romeinse slagerijen, klassieke Belle Epoque-bistro's die tegenwoordig diners serveren en Marie Antoinette's prachtige moestuin die nog steeds producten levert, niet langer aan de ongelukkige koningin, maar aan de legendarische Alain Ducasse en zijn stijlvolle restaurant in het paleis van Versailles.

Hardback
280 p.

nr. 20106     Van € 26,99   voor € 12,50

Bestel