cover van 'Janna Gur | Jewish soul food from Minsk to Marrake'

Jewish soul food from Minsk to Marrakesh

more than 100 unforgettable dishes updated for today's kitchen 

Meer dan tweeduizend jaar lang ontwikkelden Joden over de hele wereld de Joodse cuisine die steeds aangepast werd aan hun behoeften (kashruth, feestdagen, Sjabbat), maar die ook de invloeden van hun buren weerspiegelde en die herinneringen aan hun vroegere omzwervingen met zich meedroeg. Deze Joodse cuisuine staat nu echter op het punt uit te sterven, omdat bijna geen van de joodse gemeenschappen waarin ze zich ontwikkelden en bloeiden, nog bestaan. Ze blijven gelukkig levensvatbaar in IsraŽl, waar nog steeds vele koks zijn van de immigrantengeneraties die deze gerechten kennen en liefhebben. Hier zijn de beste van de beste: meer dan 100 originele, uitgebreide recepten uit een fascinerend gevarieerde eetcultuur, die u de kans geven uw eigen kookrepertoire te verrijken en een waardevol element van het Joodse erfgoed en zijn collectieve ziel te bewaren.

Hardback
218 p. kl. foto's

nr. 19439     Van € 35,00   voor € 15,00

Bestel